пʼятниця, 13 лютого 2015 р.

"Валентинка власними руками" (Майстер-клас)


12 лютого 2015 року в бібліотеці-філії було проведено майстер - клас з користувачами дітьми по виготовленню валентинок валасними руками, для привітання своїх друзів,рідних та вчителів.




Історія Дня Святого Валентина

 День Святого Валентина, як свято закоханих, відзначається в Європі з ХIII століття.
Про життя Валентина майже нічого невідомо. До нас дійшли мізерні і суперечливі легенди. Наприклад, розповідають, що Валентин народився в III столітті нашої ери в Римській імперії і був єпископом свого рідного міста Терні. Він надавав юним закоханим особливе розташування: мирив посварених, дарував квіти молодому подружжю. Арешт його був викликаний нібито тим, що римський імператор Юлій Клавдій II не дозволяв солдатам імперських легіонів закохуватися і одружуватися, а Валентин таємно вінчав легіонерів.
Коли Валентин сидів у в'язниці, він закохався у сліпу дочку свого наглядача - і зцілив її. Правда, інші легенди говорять, що справа була навпаки: наглядач попросив Валентина вилікувати дочку, а та закохалася в опального священика.
Перед стратою він залишив їй прощальну записку і підписався: "Твій Валентин". Звідси і листівки-"валентинки" (в ході з 1800-х років), і саме свято. Дата страти Святого Валентина - 14 лютого - співпала з римськими торжествами на честь Юнони, богині любові. Цей день у Римі вважали початком весни. Класичною емблемою Валентинова дня вважаються червоні троянди, які, згідно з античною легендою, з'явилися завдяки грецькій богині любові і краси: Афродіта (у римському варіанті - Юнона), поспішаючи до свого коханого Адоніса, наступила на кущ білих троянд, і її божественна кров пофарбувала їх у червоний колір.

Немає коментарів:

Дописати коментар