середа, 16 січня 2019 р.

"Різдвяне диво"


Сію, вію, посіваю – зі Старим Новим роком поздоровляю,
Сійся, родися жито, пшениця, усяка пашниця.
Зі старим Новим роком, будьте здорові!

Стало вже приємною традицією в бібліотеці- філії с. Фанчиково проводити щорічні українські Різдвяно-новорічні вечорниці. Так 13 січня, в день святкування Нового року за старим стилем,  зібралися учасники клубу сімейного читання та користувачі бібліотеки на святкове дійство "Різдвяне диво".

Відкрила захід зав. бібліотекою – Козьма М.О.
 Головні герої обрядового свята та дійства: Ведучі  (Веспреймі Наталія та Несух Анатолій), які привітали всіх присутніх із святами, розповіли про звичаї та традиції різдвяно-новорічного циклу, господар (Ромушко Катерина- бібліотекар) та господиня (Параска Лариса- художній керівник БК) презентували учасникам свята жартівливі обрядові сценки, разом привітали гостей зі святом, Маланка (Василинець Даяна) та Василько (Веспреймі Роман), Вертеп у виконанні учнів Фанчиківської ЗОШ та звіздарики, бо найбільшою радістю на Різдво вважається прихід колядників із Зіркою. Бо зірка означає очищення дому від усього поганого, що було у старому році та знамення всього доброго в наступному. 
Захід не обійшовся без традиційних розваг: віншуваннях, співали колядки та щедрівки. Усі посівальники отримали у подарунок від колективу бібліотеки солодощі.
В кінці заходу всі присутні мали змогу зробити сімейну фотосесію біля фотозони «Снігова лавина казок», раніше підготовленою працівниками бібліотеки.
Гості залишали бібліотеку з гарним настроєм, адже саме свято несе в собі енергетику тепла і добра, а приємна атмосфера налаштовує на позитивні емоції.


























Немає коментарів:

Дописати коментар