четвер, 28 лютого 2019 р.

"Перлина України"

        Рідне слово... Воно бринить, хвилює душу. Бо мова українська - то невичерпне джерело, скарбниця народного духу. Вона мелодійна, ласкава, ніжна, багата. Порадник і вчитель тим, хто її любить і шанує, і суддя тих, хто її зневажає.
21 лютого у бібліотеці-філії с. Фанчиково проведено мовну ігротеку – «Перлина України» (до Міжнародного дня рідної мови).

Мета заходу:
розширювати і збагачувати знання про мову;
розвивати пізнавальні інтереси і здібності, навички застосування знань рідної мови практично, вміння правильно висловлювати свої думки, уміння працювати в командах;прищеплювати любов до рідної мови,
Обладнання: картки, демонстративний матеріал, комп'ютер.
Увазі дітей був представлений відео перегляд «Історія української мови», який ілюструє складний та тернистий шлях української мови. Присутні дізналися багато цікавих фактів про українську мову.

Хлопці та дівчата із задоволенням взяли участь у конкурсно-розважальній частині заходу. Вони відповідали на запитання вікторини «Знавці мови», відгадували загадки про рідне слово, пригадували прислів’я, приказки та вислови про українську мову, складали за допомогою карток тварин, овочі та фрукти, кольори в алфавітному порядку. В кінці заходу всі присутні виконали пісню «Мова єднання».











Немає коментарів:

Дописати коментар