четвер, 5 серпня 2021 р.

«У світі Франкової казки» (казкотерапія)

 


 
Найкраща ж казка - це ота.

Яку пером не описати.


                                             Ц
е та велика і свята,

Яку ти в серці носиш, брате.

До неї молимося всі

В святині нашої душі …

І.Франко.

5 серпня бібліотека-філія №12 с. Фанчиково гостинно відкрила свої двері для самих маленьких користувачів – дітей середніх і старших груп дитсадочка № 1 с. Фанчиково, які прийшли на казкотерапію під назвою «У світі Франкової казки».

Мета заходу:

- ознайомити дітей з творчістю І.Франка для дітей, особливо його казками;
- збагатити уявлення дітей про добрі вчинки, прищеплювати почуття чуйності та доброзичливості через казку.

План проведення заходу:

1. Вступне слово бібліотекаря.

2.Інценіровка казок.
3. Вікторина
4. Підведення підсумків.

                         Велика група казок про тварин об'єднана І. Франком спільним заголовком «Коли ще звірі говорили». Ця книга вам всім відома. Герої цих казок хитра Лисичка, хижий Вовк, мудрий їжак, дурний Осел та інші є носіями певних людських якостей, а звірі поводять себе як люди – так автор висміює брехливість, хитрість, підступність. У казках І. Франка про тварин  «у звірячому царстві» панують сильні і хижі леви, вовки, ведмеді, що живуть за рахунок трудящих ослів, покірних баранів, не сміливих зайців. 
       Проте  представники влади «царства» виявляються дурнішими від тих, за рахунок яких існують. Так, цар звірів Лев поступається розумом вигадливому ослу ("Осел і Лев"), який перемагає і хижого владолюбного Вовка ("Вовк війтом"). Звірячого ворога, лютого пана Ведмедя перемагає м'який, але розумний Заєць. Їжак - неборак покарав хитру Лисичку за її віроломство ("три міхи хитрощів") а добродушний Журавель провчив хитромудру Лисичку її ж методом ("Лисичка і Журавель).






Франкова казка ходить по землі і розповідає дітям про те, що добро перемагає зло, щирість краща від хитрощів, щастя треба шукати, а наймогутніша сила з-поміж усього-любов.

       За допомогою казки діти знайомились з життям, казка вчить їх мислити. У них все незвичайне і все можливе, вони показують життя як здійснення самих сміливих мрій в ім’я любові і справедливості.

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар