четвер, 2 грудня 2021 р.

«Синя стрічка проти насильства» ( Інформаційно-просвітницька акція)

 

           
      З 25 листопада по 10 грудня в Україні проходять заходи в рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

            У сучасному світі поруч із добром та радістю вистачає місця для жорстокості та насильства. Насильству дорослих над дітьми, жорстокості одних дітей по відношенню до інших… Змінити наш світ і зробити його лише добрим за один день не вдасться нікому, але можна принаймні спробувати зменшити кількість зла.

                   Кожен з нас має сказати «Ні!» насиллю у власній родині. Адже сім'я - це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі. Місцем, де тебе розуміють і поважають, можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому.

З  метою попередження проявів жорстокості та насилля серед учнівської молоді, а також у сім’ї ми звами сьогодні проводимо акцію «Синя стрічка проти насильства». "Синя стрічка - це  символ боротьби з насильством ".   Відомо, що синя стрічка символізує синці на дитячому тілі та водночас синій колір служить постійним нагадуванням про те, що необхідно боротися з насильством. . Спочатку я вам розповім історію по виникненню акції «Синя стрічка». Її початок поклала історія, що відбулася навесні 1989 року. Мешканка Норфолка (США) Бонні Фіней довідалася про загибель свого чотирирічного онука Майкла.

          Виявилося, що хлопчик був убитий у будинку матері, поміщений до шухляди від інструментів, а потім утоплений у болоті три місяці тому. Те, що сталося, настільки сколихнуло Бонні Фіней, що вона вирішила присвятити своє життя боротьбі з насильством над дітьми. Під час похорону онука вона прив’язала синю стрічку до антени свого фургона, тим самим вона хотіла привернути увагу людей до цієї проблеми. Незабаром її підтримали різні агентства, ділові кола, місцеві співтовариства. Багато добровольців приєдналося до неї.

              Чому саме синя стрічка? Бонн Фіней пояснює це тим, що вона не може забути синці на тілі своїх онуків. Синій  колір служить постійним нагадуванням про те, що необхідно боротися з насильством і захищати дітей від насилля.

Я думаю ви зрозуміли, що таке насильство.


                             За допомогою стрічки ми зробимо флешмоб: «Стоп насильству»

  Флешмоб «Наші долоньки проти насильства»;

Висновок:

Нехай школа, сім’я буде для дитини взірцем людяності, доброти і любові. І тоді нам не треба буде наголошувати на правах дитини, бо їх ніхто не буде порушувати, а обов’язки батьків по стану утримання і виховання дітей будуть сприйматися не як обтяжливий тягар, а як органічний прояв любові до дитини, підтримки в ній людської гідності та самоповаги.

Ми повинні задуматись  над тим, що кожен із нас може зробити для того, щоб розірвати коло жорстокості і насильства, змінити світ на краще.

 

    

Немає коментарів:

Дописати коментар