пʼятниця, 8 травня 2015 р.

«Війни священні сторінки навіки в пам’яті народній»

         З метою відзначення дня пам ¢яті та примирення та 70-ї річниці дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, біля памятника «Кирила та Мефодія» та обеліска в честь загиблих радянських воїнів визволителів і воїнів односельчан  с. Фанчиково  відбулася година пам¢яті  «Війни священні сторінки навіки в пам’яті народній».
       Ось уже 70 роки поспіль дата 9 травня асоціюється у нашого народу зі словом «війна» та перемога.. Війна – страшна , жорстока , кровопролитна , вона забрала життя мільйонів наших співвітчизників.



Перемога - вона довгоочікувана і така жадана .
На заході  згадували про події початку війни , про те , якою ціною дісталась перемога нашому народу . Діти дискутували , висловлювали свою думку стосовно подій війни , обмінялися своїми знаннями про основні битви Великої Вітчизняної , про героїв війни та героїв свого краю , про своїх дідів та прадідів , що воювали на фронтах . Молодь виразила своє ставлення до поняття патріотизму , чи потрібен він в наш час , чи можна назвати патріотами України наше підростаюче покоління .
У кінці години  молодь прийшла до висновку , що сьогодні народ вчинив би так само , як і тоді наші діди , ставши на захист Вітчизни заради миру та благополуччя своєї країни .

Зустріч пройшла дуже змістовно та цікаво. Пам’ять загиблих героїв було вшановано хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам'ятників.





Немає коментарів:

Дописати коментар