неділя, 23 серпня 2015 р.

"Синій, як море, як день золотий, з неба і сонця наш прапор ясний"

   
               Символіка – своєрідна візитна картка країни.  Історично склалося так, що кожна країна має свої Державні та народні символи. 
          До Державних символів країни належать Державний Прапор, Державний Герб та Державний Гімн,які є розпізнавальними знаками країни. 


         Кожен народ має народні символи. Народні символи – це те, що найбільше любить і шанує даний народ. В одних народів їх більше, в інших менше. Називаючи народний символ, можна дізнатися, про яку країну йде мова.  Українці мають свої традиції, які споконвіку шанують і бережуть - це батьківська хата, материнська пісня, святий хліб, виши­тий рушник, червона калина, зажурена верба, хрещатий барвінок, дивовижна писанка, вірний своєму краю леле­кА.  Про народні символи складено багато пісень і легенд, вони використовуються в обрядах, звичаях.
                     Народні символи – це наші святині. 

                   ДЕРЖАВНИЙ ПРАПОР УКРАЇНИ – має дві горизонтальні смуги з двох кольорів: синьої та жовтої. Угорі синя смужка, неначе небо над нашою рідною землею, а внизу – жовта, як золоті пшеничні поля, якими багата Україна.

                     23 серпня 2015 року у бібліотеці проведено геральдичну подорож "Синій, як море, як день золотий, з неба і сонця наш прапор ясний". 

                      З   бесідою про державний прапор України виступила зав. бібліотекою Козьма М.О.
                      Геральдичну подорож  про символіку держави провела бібліотекар Товт А.П.






Немає коментарів:

Дописати коментар