неділя, 13 вересня 2015 р.

"Збережемо пам'ять про подвиг"

         
4 вересня у бібліотеці проведено захід "Збережемо пам'ять про подвиг" по відзначенню річниці початку Другої світової війни.
          Друга світова війна - наймасштабніша світова війна в історії людства. Почалася 1 вересня 1939 року і тривала 2 194 дні до 2 вересня 1945. Друга світова війна значно вплинула на долю людства. В ній брала участь 61 країна. Воєнні дії відбулися на територіях 40 країн. До збройних сил було мобілізовано 110 млн осіб у свьому світі. Загальні людські втрати досягли 50-55 млн. осіб, з них загинуло на фронтах 27 млн.

          55 односельчан пішли добровольцями на  фронт. З них 11 неповернулися живими.
Датою початку війни прийнято вважати 1 вересня 1939 року, коли Німеччина розпочала окупацію Польщі, до якої 17 вересня долучився Радянський Союз. Велика Британія та Франція оголосили війну Німеччині через два дні, що дозволяє вважати початком світової війни саме цю дату.
          На заході була оформлена книжкова виставка "1939 -1945, пам'ятаємо, перемагаємо".
З бесідою "Україна в Другій світовій війни" виступила зав.бібліотекою Козьма М.О.
          Перегляд документального фільму  " 1377 спалених заживо" провела бібліотекар Клевець Ю.М.
          Скільки б часу не минуло 3 травня 45-го, ми ніколи не забудемо тих, хто у тяжкі часи встав на захист рідної землі,народу, хто не жаліючи свого  життя, рятував світ від фашистських загарбників.
           Ми високо цінуємо і шануємо наших героїв - визволителів, які дали достойний приклад народу України, з вірою в перемогу і незалежність нашої країни, стати на захист своєї Вітчизни в період агресії.
           Слава Україні! Героям Слава!



Немає коментарів:

Дописати коментар