четвер, 3 травня 2018 р.

"О. Духнович - Закарпатський будитель, громадський діяч "

                 
Серед видатних постатей історії, культри, народної освіти слов'ян одне з почесних місць належить О.В. Духновичу. Духнович належить до числа будителів Закарпаття – людей, що започаткували процес українського культурно-національного відродження краю, сприяли розширенню зв'язків його з Галичиною та Наддніпрянщиною. За масштабами своєї літературної діяльності, глибиною змісту і тематики творів, талантом і творчою манерою О. Духнович не належить до числа діячів світової величини. 
            23 квітня у бібліотеці-філії с. Фанчиково проведено чергове засідання клубу «Юний патріот» на тему «О. Духнович – Закарпатський будитель, громадський діяч». 

Метою заходу було ознайомити учнів з творчістю видатної постаті культурної історії Закарпатського краю, показати значення творчого доробку О.Духновича в літературному процесі, в культурному житті надбань українців; розвивати уміння правильного сприйняття й розуміння  учнів літературної спадщини письменника; виховувати любов до рідного краю, свідоме ставлення до його культурних надбань.











Немає коментарів:

Дописати коментар