пʼятниця, 26 березня 2021 р.

Міжнародний день дитячої книги. (літературна година)

Щорічно 2 квітня відзначається Міжнародний день дитячої книги .

Святкування цього дня є наглядним показником того,що книга, яка створена для дитини,має великий вплив на формування її характеру та становлення як людини. Дитячі книги вбирають у себе дивовижний,невичерпний,чарівний світ,який відкриває для себе дитина саме завдяки книжці. Просто треба взяти у руки книгу і опинитись у цьому світі.

Найкращі книги для вас діточки зібрані на книжковій виставці:

 «З книгою жити – з добром дружити».



Датою для святкування обраний день народження         Ганса Християна Андерсена,який є одним з                   найулюбленіших казкарів дітей.
                                     Ганс Християн Андерсен (1805 — 1875)

Ганс Християн Андерсен (1805-1875) — найвидатніший казкар світу, знаменитий данський письменник, який писав вірші, поеми, п’єси, нариси, але обезсмертив своє ім'я геніальними казками - сумними, веселими, романтичними, мудрими і повчальними, що увібрали в себе оптимізм і віру у краще майбутнє прийдешніх поколінь.

        Творчий розквіт Андерсена — цього короля казкарів, припав на кінець тридцятих сорокові роки дев’ятнадцятого століття. У цей час з-під його пера з’являються такі шедеври, як «Стійкий олов’яний солдатик» (1838), «Соловей», «Бридке каченя» (обидві - 1843), «Снігова королева» (1844), «Дівчинка з сірниками» (1845), «Тінь» (1847), «Мати» (1848) та багато інших.

       Світова слава прийшла до нього непередбаченим, справді казковим шляхом. Щоправда, у рідній Данії його визнали аж наприкінці життя. Андерсен так і не завів родини, своїх дітей у нього не було, а з чужими він майже не спілкувався. Загадку свого казкового дару письменник забрав із собою. 4 серпня 1875 року, великий казкар пішов із життя уві сні.

Казка Ганса Християна Андерсена «Снігова Королева» з блискучими ілюстраціями Владислава Єрка вийшла у видавництві «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» 2000 року і стала чи не найвідомішою книгою видавництва. Права на її видання придбали близько 20-ти країн світу.

    Світ казок Ганса Християна Андерсена сповнений див. На його сторінках оживають найдивніші істоти та розгортаються чарівні події. Кожна казка данського в письменника — унікальна. З першої сторінки вона переносить маленького читача в далекі світ змушує  фантазувати та мріяти.

Зараз бібліотекар познайомить вас з казочками, які чекають вас на полицях бібліотеки.                           


    Ганс Христиан Андерсен. Кресало. – Пегас, 2018 -328С.
Казка «Кресало» розповідає про те, як бути хитрим і відважним, щоб знайти своє щастя і перебороти усі перешкоди на своєму життєвому шляху.


Ганс Христиан Андерсен.Снігова королева.А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2018 -228С.




      КАЗКА розповідає нам про двох маленьких дітей- Кая і Герду, які живуть по сусідству і глибоко в душі кохають один одного. Та одного разу, під час страшної зимової бурі, магічна льодинка потрапляє у серце хлопчика і з тих пір він починає змінюватися: із доброго, чуйного і веселого Кая він перетворюється у злого, неввічливого і завжди похмурого. Це дія льодинки, яку послала Снігова королева. Згодом вона забирає хлопчика у своє королівство аби він розважав її. Але Герда не може сидіти на одному місці, коли її найкращий друг у небезпеці. Вона вирушає на його пошуки і навіть не здогадується, що це буде найважче випробування у її житті...

Ганс Христиан Андерсен.Дюймовочка. – Пегас, 2019 -328С. ,,Дюймовочка'' - це надзвичайно добра казка про маленьку дівчинку, яка переборола чимало труднощів аби знайти справжнє кохання. Це історія про добро, відвагу, взаємодопомогу та щирі почуття.

Ганс Христиан Андерсен. Русалочка. – Пегас, 2020. – 240с.
Казка "Русалочка" - знаменита чарівна історія Андерсена, що оповідає про красу душі, долю і драматичну любов прекрасної мешканки моря. Русалочка закохується в молодого принца і мріє стати людиною і жити на землі. Йдучи до своєї мрії, вона наважується на складні випробування і навіть страждання : морська відьма дарує їй людські ноги в обмін на прекрасний голос, а при ходьбі бідна дівчина завжди відчуватиме гострий біль. Заради любові Русалочка готова на все. Але чи чекає її щастя на землі з коханим

         


  
Ганс Христиан Андерсен.Принцеса на горошині. – Пегас, 2019 -328С.

            Оповідка розповідає про принца, який хоче одружитися з принцесою, але відчуває труднощі у пошуку підхожої дружини. З принцесами, з якими він зустрічається, завжди щось не так. Якось увечері молода, промокла під дощем принцеса шукає притулку в замку. Дівчина заявляє, що є справжньою принцесою, але мати принца вирішує випробувати її. Пропонує дівчині притулок на ніч і кладе горошину під двадцять матраців, на яких спатиме дівчина. Наступного ранку принцеса стверджує, що у неї була безсонна ніч, оскільки відчувала наче вона лежить на чомусь твердому і від цього усе її тіло тепер у синцях. Принц радіє, бо такою ніжною могла бути лише справжня принцеса. Відбувається весілля, а горошина потрапляє до музею, де лежить і досі.



Ганс Христиан Андерсен є одним із улюблених письменників-казкарів діточок.  Усі казки Ганса Християна Андерсена є не просто цікавими, а ще й повчальними, що є дуже важливими, оскільки саме через них ви, діточки познайометесь  із навколишнім світом.

 











Немає коментарів:

Дописати коментар