неділя, 21 листопада 2021 р.

«21 листопада – День гідності та свободи».



Щорічно 21 листопада українці відзначають важливе національне свято:  «День гідності та свободи».  З нагоди цього свята 19 листопада в бібліотеці - філії №12 с. Фанчиково  проведено патріотичну годину: «Україна нескорених». Доповненням до заходу оформлена книжкова виставка «Не здолати Україну» біля якої проведено огляд літератури. В кінці заходу учасники переглянули відеофільм «21 листопада День гідності та свободи».

День гідності і свободи - свято, яке заснували в 2014 році за указом Петра Порошенка. Встановлено відзначати на честь Помаранчевої революції 2004 року і Революції Гідності 2013 року. В 2013 році відбулися трагічні події на Майдані, які коштували життя багатьом громадянам. Тоді з 21 листопада тисячі громадян зібралися на Майдані незалежності з протестами проти курсу на Росію. Протягом трьох місяців протестувальники вимагали продовжити Євроінтеграцію та припинити застосування грубої сили до громадян. 18-20 лютого відбулися жорсткі сутички з протестувальниками. Сотня українців загинули.

Свято прославляє волелюбність і мужність нашого народу, прагнення до демократії, вшановує національні інтереси держави і права людини. Це, перш за все, наш унікальний український спосіб відстоювати власні громадянські свободи, права і свій вибір творити майбутнє, це велика віра у наші власні сили, у нашу землю та її народ.

Сьогодні ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні та всіх українських воїнів, які беруть участь у війні на сході держави, усіх тих, хто власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі. Усі вони залишаються в пам’яті народу назавжди, стають гордістю й прикладом для майбутніх поколінь.

Україна - територія гідності і свободи. Вона довела це подіями, які розгорталися на Майдані в 2004 і 2013 роках, війною проти російських сепаратистів. Це важке випробування для нашої країни, але українці довели свою любов до країни, честь і мужність. Україною потрібно пишатися і просто неможливо не любити! Єдність і свобода роблять нас гідними дітьми нашої країни. Давайте зберігати і оберігати цей скарб! А наша сильна і демократична Україна буде берегти і захищати нас.

                Нехай буде мирне небо над українською землею, добробут й родинна злагода у домівках краян, не згасає віра в щасливе майбутнє Української держави. Всіх українців вітаємо з Днем Гідності і Свободи! Слава Україні! Героям Слава! Світла память загиблим!

 





Немає коментарів:

Дописати коментар