четвер, 27 січня 2022 р.

"Україна- соборна,незалежна держава"

День 22 січня 1919р. увійшов до національного календаря як велике державне свято. Соборність України – одна з важливих тем історії України. Для українського народу, віками позбавленого своєї власної державності та розірваного на частини між сусідніми країнами, дана проблема завжди була особливо болючою й неймовірно складною.  Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованість. У слові «соборність» ми чуємо слово «собор». Ще великий український класик Олесь Гончар закликав: «Бережіть собори душ наших!».

          Це свято відзначаємо щороку в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.

Сьогодні ми зібралися на перше засідання клубу «Юний патріот» з нагоди особливої дати – Дня Соборності України.

    Програма заходу:

 - Затвердження плану роботи клубу « Юний патріот» на 2022рік.

- " Україна - соборна, незалежна держава" - патріотична година

- "Соборність України : головні віхи здобуття" бібліомікс біля кн. виставки.

 Під час заходу учні поглибити знання  про історію виникнення свята Соборності України. Ознайомитись з цікавими фактами про Україну.

             Територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залиша¬тиметься непорушною. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ може¬мо досягти величної мети — побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної Украї¬ни, якою пишатимуться наші нащадки. Відроджен¬ня Вітчизни — це єдність наших душ, воскресіння духовності, культури, мови.

            Захід допоміг школярам зрозуміти мотиви та почуття борців за українську незалежність та єдність її земель, допоміг поглибити знання учнів про минуле нашої держави та історію об’єднання українських земель.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар