вівторок, 26 квітня 2022 р.

"36 - роковини Чорнобильської трагедії"

 



26 квітня 2022р. виповнюється 36 років з того дня, коли сталася ядерна катастрофа на Чорнобильській атомній електростанції. Ця катастрофа стала найбільшою за всю історію ядерної енергетики за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей та за економічними збитками.

Сьогодні Чорнобиль встиг пережити другу катастрофу - окупацію російськими загарбниками. "24 лютого 2022 року російські загарбники окупували зону відчуження та ЧАЕС. Майже 36 днів Чорнобильська зона потерпала від мародерських та руйнівних дій. Вони вивезли унікальну радіологічну лабораторію, полонили захисників ЧАЕС та примушували персонал до роботи в умовах надмірного опромінення. Електростанція 5 діб не отримувала зовнішнє живлення, необхідне для безпечного зберігання відпрацьованого палива. Вони спотворили вулиці Чорнобиля, залишили вибухові снаряди та небезпечні пастки.

              В Держагентстві кажуть - упевнені в тому, що Україна вдруге успішно подолає катастрофу, яка спричинена "наслідками  руzzкої  окупації Чорнобильської зони. Відновлення вже почались".

            До 36 – х роковин Чорнобильської трагедії в Фанчиківській сільській бібліотеці для читачів оформлено книжково інформаційну виставку «Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам'ять» біля якої проводяться бесіди, огляди літератури. 
























Немає коментарів:

Дописати коментар