понеділок, 24 липня 2023 р.

День скорботи і вшанування памʼяті жертв війни в Україні.


 Сьогодні - День скорботи і вшанування памʼяті жертв війни в Україні. Відзначається щорічно, 22 червня, у день, коли фашистська Німеччина напала на СРСР і почала бомбардування Києва. Ця страшна війна забрала життя кожного пʼятого українця.

День скорботи встановлено згідно з Указом Президента України «Про День скорботи і вшанування памʼяті жертв війни в Україні» від 17
листопада 2000 р. N° 1245/2000.
Україна зробила значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками Німеччини. Ціною цього стали надзвичайні втрати українців та представників інших народів, які проживали на території України упродовж 1939-1945 років. Найтяжчі -демографічні, які оцінюють у понад 10 мільйонів осіб.
Українці протягом десятиліть памʼятали про жахливі наслідки війни, вшановують подвиг та памʼять всіх жертв Другої світової війни. Переживши з великими втратами війну вони ніколи не хотіли її повторення.
Нажаль сучасний російський режим вирішив повторити шлях гітлерівської Німеччини.
Зараз, як і вісімдесят чотири роки тому, Україна воює з підступним агресором, але сьогодні це путінська росія. Перемога над нацизмом стала можливою завдяки обʼєднанню десятків країн і народів. Задля перемоги над рашизмом навколо України так само обʼєдналися країни і мільйони людей у всьому світі.
Зараз, в період повномасштабної війни з росією, ця дата набула нового, ще більш трагічного, сенсу.
Сьогодні ми вшановуємо памʼять загиблих у роки Другої світової війни, сучасної російсько-української війни, борців за незалежність України, жертв нациських таборів та російських окупаційних військ.

Немає коментарів:

Дописати коментар