середа, 22 квітня 2015 р.

"Відкрий для себе рідний край"

Любити рідний край - означає берегти кожну вулицю, двір, хату, дерево, кущ, тварину, рослину, пташку, річку, ліс, луки. Любити рідний край-означає шанувати старших і допомагати молодшим…
Далеко-далеко за горами Карпатами притулився край, овіяний легендами та населений міфічними істотами. Чарівний край – Закарпаття: куточок чудової природи з незайманими лісами, величними горами та стрімкими ріками. Цей куточок України багатий на мальовничу природу і культурні пам’ятки, там ріки течуть в інший бік, а небо, здається, так близько, що верхівки смерек лоскочуть небосхил. Закарпаття – єдина  в Україні область, яка за міжнародною шкалою оцінки сприятливих можливостей для туризму визнана “найкращою”. Подорож  Закарпатським краєм – це мандрівка не лише в просторі, а й у часі.


26 березня 2015 року,в актовому залі відбулися літературні акорди «Відкрий для себе рідний край».
Метою заходу є патріотичне виховання, сприяння духовному відродженню молодого покоління на прикладах сакрального мистецтва і визначних місць краю; формувати і виховувати шанобливе ставлення до історії і матеріальної культури українського народу.
Оформлено виставку народних умільців «З бабусиної скриньки».
 На сцені двоє ведучих закликали слухачів поглиблювати інтерес до історії краю,рідного села.
Читці заходу, читали свої улюблені твори про рідний край.
Працівники бібліотеки допомогли юним читачам здійснити історичну мандрівку визначними місцями Закарпаття,мали нагоду подивитися відеоролики «Долина нарцисів», «Озеро Синевір», та «Гора Говерла». Сподіваємось, що мандрівка нікого не залишила байдужим, бо тема духовного відродження Закарпаття  – велика, незміряна і невичерпна.







Немає коментарів:

Дописати коментар