пʼятниця, 18 лютого 2022 р.

Вічна пам'ять воїнам – односельчанам.


 Наші односельчани Роман Йосипович Совлич, Леврінц Олександр Юрійович воювали за єдину Україну в  зоні АТО, і не вагаючись віддав своє життя за мир за цілісність країни. Ми вас ніколи не забудем Ромчику та Олександр! Ви назавжди залишииеся в наших серцях.

 У часі війни — солдат Роман Йосипович Совлич 128-ї гірсько-піхотної бригади, механік-водій.     9 лютого 2015 року вояки їхали на вантажівці ЗІЛ і УАЗі від міста Артемівськ до Дебальцевого та потрапили під обстріл поблизу села Логвинове — у верхній частині «дебальцівського виступу». Дещо пізніше автівки було знайдено, а про військовиків не було відомостей. Тоді ж у ЗІЛі загинули майор Олексій Гуртов, старший лейтенант Василь Білак, сержант Роман Совлич.

                 Нагороджений:  Указом Президента України № 270/2015 від 15 травня 2015 року «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», — орденом «За мужність» III ступеня (посмертно)



Леврінц О, Ю. мобілізований на початку червня 2014-го, стрілець 3-го взводу 1-ї роти, 128-ма гірсько-піхотна бригада.       Загинув 25 січня 2015-го у бою на опорному пункті «Валера» (висота 307,5) поблизу села Санжарівка. У той час на опорний пункт після масованого артилерійського та мінометного обстрілу розпочали наступ проросійські сепаратисти. Старший лейтенант Сергій Свищ прийняв рішення прийняти бій із переважаючими силами ворога, щоб не допустити прориву у тил українських збройних сил сепаратистів. У цьому бою українським військовим вдалось знищити 3 танки та частину живої сили терористів. Тоді ж загинув солдат. Вічна пам’ять!

       Нагороджений: Указом Президента України № 76/2016 від 1 березня 2016 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно)


Немає коментарів:

Дописати коментар