неділя, 20 лютого 2022 р.

«Вони віддають життя за наш спокій».

  Росія ніяк не може пробачити Україні її незалежність. Сьогодні російські сепаратисти зазіхають на територіальну цілісність нашої держави. На Сході точаться криваві бої. Там вирішується доля і майбутнє України. Ми знаємо, що ми – єдині, що перемога буде за нами. Єдина Україна – іншого шляху у нас немає. Саме за це зараз в АТО воюють сини-герої. На полі битви – захисники, воїни. Вони мужні, сміливі, хоробрі. Не шкодуючи власного життя, захищають неньку Україну.

        Наші односельчани:  Леврінц О.Ю.; Середа Борис, Совлич Й. Й. у лютому 2015 року під час виконання бойового завдання в зоні проведення антитерористичної операції на території Луганської та Донецької обл. внаслідок військових дій від вибухів та осколків отримали поранення несумісне із життям, віддали своє життя за нас із вами,  загинули героями.

       Вони вірили у перемогу за цілісність України, заплативши за це найбільшу ціну, на яку здатна людина – життя. Кожен  українець, має вірити в Україну і бути чесним з собою і людьми.  Вони не були героями. Вони були звичайними людьми. І в останню мить віддали найдорожче – своє життя. Кожен із них мав свою сім’ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за цілісну, вільну, демократичну, чесну Україну.


Минають роки… Ми схиляємо низько голови перед пам’яттю людей різного віку  героями АТО. Герої - це наш біль і наша гордість, це наші сльози і вдячність за все, що її бійці зробили для нас. З нагоди Героїв, які віддали своє життя за наше майбутнє в бібліотеці оформлена постійно діюча книжкова виставка-пам'ять «Не здолати Україну». Один розділ виставки присвячений пам’яті Героїв. Пропоную вашій увазі презентацію з книг з книжкової вис-тавки де зібраний матеріал про наших односельчан  - Гороїв АТО.

                                                   

 –0Вовк І. На щиті.Спогади родин загиблих воїнів: Ч1- «Іловайськ»;  Ч2 – «Донецький 
.аеропорт»; Ч3 –«Дебальцево». – Харьків: Фоліо, 2020.
 Тритомник І, Вовк «На щиті» — відтворює в оповідях становлення українського війська в умовах ворожого вторгнення й сепаратистського руху. Імена перших загиблих під «Градами»,  оповіді про оборонців Дебальцевого, загиблих спекотного літа 2014-го і у найтяжчі зимові місяці 2015-го; про непохитних вояків Світлодарської дуги, про героїв Авдіївки, Зайцевого й Мар’їнки, в Луганському аеропорту чи в підступному «зеленому коридорі» Іловайська вже належать новітній історії.  що пролили свою кров на точках «нуль». Спогади про загиблих українських вояків, що захищали нашу землю в перші дні, тижні, місяці й роки російсько-української війни, зібрані й художньо адаптовані, — це потреба людської пам’яті, пам’яті серця про незабутніх. Це непроминальний біль живих, їхня туга за втраченим, а також нагадування людям цивільним, хто заплатив найдорожчу ціну за їхній спокій і добробут. У виданн використані фотоматеріали з родинних архівів





     



  

 

 











 


Немає коментарів:

Дописати коментар